In Bloso Herentals is in aanwezigheid van tal van wielercoryfeeën het boek 'Rik Van Looy 80' voorgesteld. Het werkstuk van auteurs Robert Janssens en Mark Vanlombeek komt er naar aanleiding van de 80e verjaardag van Rik Van Looy in december.

Het belicht anekdotes en een stuk van de carrière van de 'Keizer van Herentals' of 'Rik II'.

"Het hele concept heeft toch zowat een jaar tijd in beslag genomen", verduidelijkt auteur Robert Janssens. "We deden een pak opzoekingen en de rest van de tijd ging naar interviews die we afnamen met diverse 'wielergoden'. De knechten komen aan het woord, maar ook de tegenstanders van Van Looy hebben hun zegje. Bij de eerste categorie mochten onder anderen Willy Schroeders en Edgard Sorgeloos gerekend worden.

Bij de tegenstanders mag onder meer Ward Sels zijn zegje doen." Een boeiend hoofdstuk vind ikzelf de uitlatingen van Ton Vissers, de toenmalige sportdirecteur van Rik Van Looy. Maar ook meningen van Walter Godefroot, André Darrigade, Gilbert Desmet en zeker zijn hevige fans Herman en Eric Van Rompuy worden geciteerd", onderstreept Janssens.

'Confrontatie der Wielergoden'
"Rik wou dat anderen over hem aan het woord kwamen want hij stelde wat te zijn uitverteld. De legendarische uitzending 'Confrontatie der Wielergoden' uit 1979 met Mark Vanlombeek als moderator en als gasten Rik Van Looy, Rik Van Steenbergen en Eddy Merckx, komt eveneens aan bod. Het pittige debat wordt gedetailleerd beschreven."

Het boek 'Rik Van Looy 80' telt 272 pagina's, kost 24,95 euro en ligt vanaf vandaag/dinsdag in de boekhandel.   Foto's archief Nnieuws.  Later meer rond de verjaardag van Rik.